Cam  Tuğla
 

 

     19x19x8 cm boyutlarında üretilen içi boşluklu cam tuğla serisi, net görüntüyü engelleyerek gizlilik sağlarken ışık geçişine de izin veren duvarların yapımında kullanılır. Cam Tuğla ile oluşturulan duvarlar ısı ve ses yalıtımı ile hırsızlık ve yangına karşı koruma sağlarlar.
 
DALGA ÇİZGİ MOZAİK
Uygulama Teknikleri
Uygulama Örnekleri

SOMON

MAVİ

 

     Çimento harcı ile örülen Cam Tuğla duvarların ısı iletim katsayısı ortalama 2.8 W/m2K'dir. (DIN 52616)

     Cam Tuğla duvarlar ort.38-40 dB'lik iyi bir ses yalıtımı değerine sahiptir (DIN 52210)

     Cam Tuğla Duvarlar, katmanlı olmaları ve yapımlarında kullanılan yardımcı malzemelerin kazandırdığı direnç sayesinde saldırıya karşı dayanıklıdır. (13,9 N/mm2-DIN 18175)

     Cam Tuğla duvarlar gün ışığı dik geldiğinde, desene bağlı olarak renksiz olanlarda ortalama %82; renkli olanlarda da % 66 oranında ışık geçirgenliğine sahiptir. (ISO DIS 7884/b)

     DIN 18175'e göre üretilen 190X190 mm cam tuğlalar kullanılarak, DIN 4102 Bölüm 4-8.4.3 standardına göre 3,5 m2' yi aşmayacak büyüklükte örülmüş duvarlar, G sınıfı yangın camlaması olarak nitelendirilmektedir. G sınıfı camlamalar yangın alev ve dumanının geçişini;

tek duvarda < 60 dk süre ile, çift duvarda > 120dk süre ile geçiktirir.

     Cam Tuğlalar, apartman ve merdiven boşluklarının camlamalarında, balkon korkuluklarında, banyo, mutfak v.b. iç mekanlarda, ayırıcı duvarlarda, ışıklıklar ve bodrum pencerelerinde kullanılabilen rakipsiz bir malzemedir.


     Geleneksel cam tuğla uygulamaları, bir ölçü çimento, üç ölçü kum ve su ile hazırlanan harçla gerçekleştirilir.Cam tuğla duvarın örülmesi sırasında derzlere düşey ve yatayda 6 mm'lik yüksek dayanımlı, nervürlü ve galvanizli çelik donatılar yerleştirilir. Tuğlalar arasındaki mesafelerin eşitliği "plastik derz ayırıcılar" ile sağlanır. Fuga dolgusu bir ölçü beyaz çimento, üç ölçü ince kum hesabı ile hazırlanan harçla yapılır.